Op(vang)kwekerij

schermafbeelding-2022-05-27-om-10.19.50

Kortgezegd is Booming een tijdelijke opkwekerij die wij die op(vang)kwekerij noemen. Op deze op(vang)kwekerijen kweken bij de gekochte bomen op en zorgen wij ervoor dat het ze aan niets ontbreekt.

Wij verzorgen de bomen 3 á 4 jaar totdat ze groot en sterk genoeg zijn om te verkassen naar hun permanente verblijfplaats.

Dit is bij voorkeur een voedselbosproject, maar onze bomen kunnen uiteraard ook geplant worden in je gaard, op het schoolplein of in de kantoortuin. Voor slechts €50 koop of geef je een boom. Dus waar wacht je nog op?

Landgoed Prattenburg

schermafbeelding-2022-05-27-om-10.20.06

In de winter 2021-2022 hebben we de eerste plot met 500 bomen aangeplant op Landgoed Prattenburg in Rhenen. Hier zullen onze eerste 500 Booming Buddy’s de komende 3 á 4 jaar verblijven totdat ze groot en sterk genoeg zijn om hun definitieve plaats in een voedselbos of een ander ecosysteem in te nemen.

Doneer een boom

schermafbeelding-2022-05-27-om-10.20.20

Niet iedereen heeft thuis plek voor een mooie boom. Booming zorgt ervoor dat mensen die wél graag bij willen dragen aan ons doel om de natuur te herstellen, maar geen plek voor een boom hebben op driehoog-achter, er alsnog een kunnen planten. Het enige wat ze hoeven te doen is een boom doneren.

Een mooie boom voor jezelf

schermafbeelding-2022-05-27-om-10.20.37

En heb je wél een mooie plek om een boom te plaatsen? Te gek! Elk jaar organiseren we oogstdagen in november waar je je eigen boom op kunt komen halen en hem kunt planten waar jij wil.

Over Tirsa van der Laan

Booming is een initiatief van zelfstandig duurzaamheidsmanager Tirsa van der Laan. In deze rol begeleidt ze verduurzamingsprojecten en -trajecten en is ze nu dus ook voedselboskweker. Tirsa is al een aantal jaar actief op zoek naar manieren om bij te dragen aan het klimaat. Wat begon als een zoektocht naar een manier om onze plasticconsumptie in te dammen en schade te voorkomen, eindigde – met behulp van Babette Porselijn en haar boek De verborgen impact – met de realisatie dat het onze taak is om schade aan de natuur te herstellen. En omdat bomen hierin onmisbaar zijn, heeft Tirsa Booming opgericht.

Op naar een groener, gezonder, voedzaam en klimaatadaptief Nederland!

schermafbeelding-2022-04-28-om-13.32.04

Bedankt voor je aanmelding!

Vanaf nu ontvang je regelmatig bomingbomen.nl updates.

0

Start typing and press Enter to search